Game of Thrones making of VFX Season 5

Op door Bram Bulkens

Zodra de laatste aflevering van het seizoen weer afgelopen is heb ik altijd maar twee doelen: zo snel als mogelijk het volgende seizoen kijken (1 jaar wachten dus) en wachten op de making of van het laatste seizoen. Gelukkig laat die laatste meestal niet zo lang op zich wachten.

Mackevision is al een aantal seizoenen verantwoordelijk voor het grootste deel van de visuele effecten voor de HBO hitserie: Game of Thrones. Net als vorige seizoen, hebben ze ook deze keer weer een erg vette making of in elkaar gezet. In deze video worden we weer met de neus op de feiten gedrukt en zien we dat er weer meer dan gedacht gebruik is gemaakt van computer animatie.

Tuurlijk, er zijn altijd bepaalde onderdelen waarvan je verwacht dat er een aantal dingen geanimeerd zullen zijn maar dat een complete backdrop helemaal niet in het echt bestaat… dat had ik zelfs niet gezien. Cool!

Niet alleen Mackevision laat zich trouwens van zijn beste kant zien. Ook Pixomondo heeft een nieuwe making of gemaakt voor dit seizoen. Zij zijn verantwoordelijk voor alle drakenanimaties in de serie.

Ook een making of laten maken?
Of zullen we eerst beginnen met de animatie zelf?

Animatie laten maken

Recente inspiraties