De toekomst van Virtual Reality?

Op door Bram Bulkens

“Ongemakkelijk”, dat is waar ik aan dacht bij het zien van de presentatie van de nieuwe 360 graden videocamera van Samsung. Niet zo zeer voor het publiek, maar meer voor Mark Zuckerberg.

Samsung gaf gisteren een demo van een nieuwe 360 graden camera en aan het einde van de presentatie kreeg iedereen een Gear VR bril om mee te kunnen kijken naar de gemaakte video’s. Vanwege de nauwe samenwerking tussen Facebook, Oculus en Samsung was Mark speciaal uitgenodigd voor een korte speech. Mark kwam echter de zaal al binnen gelopen terwijl iedereen nog zijn Gear VR headset op had, met deze ongemakkelijke foto tot gevolg:

Zuckerberg-VR-small

Ja Mark, wen er maar vast aan, want VR is de toekomst. Dat heb je zelf gezegd!

De toekomst van VR voor journalisten.
Maar krijgen we dan echt conferentiezalen vol met vr-bril-dragende journalisten? Nee, natuurlijk niet. Samsung bood deze conferentie zelf ook al aan in 360 graden streaming video. Men kon dus thuis ook al meekijken alsof je in de zaal aanwezig was, een werkelijke glimp van de toekomst. Over een paar jaar doet geen enkele journalist meer de moeite om zich tussen andere (zwetende) journalisten in een zaal te wurmen, maar kijken ze op hun eigen gemak mee vanuit hun luie stoel. En Mark Zuckerberg dan? Die moet er gewoon aan gaan wennen dat hij geen volle zalen meer trekt. Hoe graag hij ook voor een publiek staat.

De toekomst van VR voor consumenten.
Waar zijn we over 10 jaar? Zitten we tegen die tijd allemaal in een klein kamertje ons te vergapen aan een mooiere wereld? Wie zal het zeggen? Ernest Cline laat zijn fantasie de vrije loop in zijn (toffe) boek Ready Player One. Ook 3DAR denkt te weten waar het naartoe gaat. Zij ontwikkelden onderstaande korte film over de mogelijke gevolgen van Virtual Reality verslaving, kijk je mee?

Doemdenken of kansen zien.
Bij de lancering van elk nieuw platform zijn er altijd doemdenkers. Uiteraard moeten we de valkuilen niet uit de weg gaan, maar virtual reality biedt momenteel ook vele kansen en mogelijkheden. Denk naast entertainment voor de consument ook maar eens aan e-learning voor nieuw personeel, 360 graden conference calls, lesgeven en fobiebestrijding.

Een nieuwe oplossing voor bestaande dilemma’s.
Waar sta jij in het virtual reality landschap? Wellicht worstel je al jaren met een dilemma waar je maar geen duidelijke oplossing voor kunt vinden. Misschien biedt virtual reality wel de uitkomst! Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact met me op via 06 4786 2612 voor een virtual reality demo.

Foto via: Imgur

Virtual Reality animatie laten maken?
De Animatier helpt je bij het ontdekken van dit nieuwe medium!

VR animatie maken

Recente inspiraties