Interactieve kaart laten maken

Wil je een kaart laten maken die écht impact maakt? De Animatier bekijkt je data, je doel en je doelgroep en maakt een passende interactieve kaart die voor iedereen online toegangkelijk is. Op elk device!

Neem vandaag nog contact op met Bram om de mogelijkheden te bespreken!

Kosten interactieve kaart

De Animatier maakt interactieve kaarten voor elk budget en van de hoogste kwaliteit. Door samen eerst goed naar de data en de mogelijkheden te kijken zorgen we er voor dat de kaart binnen het gestelde budget te realiseren is.

Neem vrijblijvend contact op om er achter te komen wat De Animatier voor jouw project kan betekenen. De Animatier denkt graag met je mee in oplossingen!

Kaart op maat

De Animatier kan werken met bestaande en aangeleverde kaarten of kan een kaart op maat maken. Er wordt dan op basis van de wensen een stijl opgezet die aansluit bij de huisstijl van de klant.

Interactieve data verwerken

De interactieve kaarten van De Animatier worden gemaakt in PHP en Javascript. Ook kan er gebruik gemaakt worden van Google Maps. Daarnaast worden diverse database structuren ondersteund en kunnen er verschillende vormen van data geïmporteerd worden.

Heb je verschillende tabellen die nog gecombineerd moeten worden? Geen probleem! Ook daar kan de Animatier mee helpen.

WordPress Plugin maken

Naast het ontwikkelen van een standalone webapplicatie voor de kaart, kan de Animatier zijn techniek ook integreren in bestaande WordPress websites door middel van het maken van een WordPress plugin.

Interactieve kaart voorbeelden:

Interactieve kaart laten maken door De Animatier

FilmHUB Oost

Deze interactieve kaart laat zien wat voor een aanbod er beschikbaar is in Gelderland en Overijssel op het gebied van Filmeducatie.

Bekijk interactieve kaart
Routekaart laten maken

Interactieve routekaart

Voor babyconnect maakte De Animatier een interactieve kaart waar de routing van het project uitgestippeld wordt.

Routekaart bekijken
Tekening van en door De Animatier

Waarom een interactieve kaart laten maken door De Animatier?

 • De Animatier biedt voor elk budget een passende oplossing!
 • Meer dan 20+ jaar ervaring met diverse vormen van Multimedia
 • Dataverwerking is vaak een uitdaging, maar nooit een probleem
 • De Animatier is altijd flexibel en denkt graag mee
 • Klanten van De Animatier beoordelen het werk met 5 sterren (ruim 50 reviews).

De Animatier
5.0
Gebaseerd op 51 beoordelingen
powered by Google
Marie WetzelsMarie Wetzels
12:35 10 Jun 24
Samen hebben we een mooie tool (door)ontwikkeld. Heel het traject verliep erg soepel en het is fijn samenwerken met Bram. Hij denkt mee, schakelt snel en is erg toegankelijk. Voor het volgende project weten we Bram weer te vinden.
E SE S
11:44 23 Apr 24
Voor Facet hebben we besloten om animaties te laten maken door De Animatier om de bezoekers van Facet te begeleiden. Bram heeft goed geluisterd en gekeken naar Facet, de uitstraling en boodschap, en heeft dit zeer vakkundig weten toe te passen in de animaties. Wat een frisse, speelse en duidelijke animaties zijn hieruit voortgekomen!Bram is klantvriendelijk, geduldig en zeer professioneel, en ik ben blij dat we deze samenwerking met De Animatier zijn aangegaan.
Mikayla van BemmelMikayla van Bemmel
12:39 04 Apr 24
Als je op zoek bent naar topkwaliteit animaties en een goede service: zoek dan niet verder! Wij hebben Bram ingeschakeld om animaties te maken voor ons bedrijf McMain Software. Bram begreep meteen wat wij wilden en heeft onze ideeën op een boeiende manier weten overbrengen in de animaties. Daarnaast verliep het contact erg soepel. Bram reageert snel en je weet precies waar je aan toe bent. Niets was te gek, Bram dacht overal aan mee. Ik zou iedereen zo'n fijne samenwerking gunnen!
jan mikkersjan mikkers
11:14 04 Apr 24
Voor het maken van een animatie een hele fijne samenwerking met Bram ervaren. Aanleiding was dat we een animatie nodig hadden voor het plaatsen van een zwembad voor TVR Zwembaden (www.tvrzwembaden.nl). Bram reageert snel, weet de informatie meteen op de juiste manier om te zetten naar een kloppende tekening. Ook werkt hij met een strakke planning, waardoor we op de afgesproken tijd klaar waren en de animatie op een beurs konden gebruiken.
Jordy van ManenJordy van Manen
10:07 04 Apr 24
Bram is een topper. Een duidelijke en snelle communicatie vind ik erg belangrijk. De prijs is vooraf duidelijk en het uitvoeren van zijn werk doet hij snel en deskundig. Ik zocht een bedrijf dat mijn logo tot leven kon laten komen als intro voor video’s. Ik kan Bram aan iedereen aanraden.
Sanne van LentSanne van Lent
07:16 04 Apr 24
daniel sdaniel s
13:57 04 May 23
Bram is een hele fijne kerel die voor ons als verlengstuk werkt van de creatieve marketeers bij Team Switch. Door Bram zijn wij sterker. En daar profiteren onze klanten van.
John BirdmanJohn Birdman
13:03 11 Nov 22
Het was een zeer fijne samenwerking met Bram van Animatier. Hij kon zich heel goed inleven in de aanvraag die ik had en wat ik aangeleverd kreeg overtrof mijn verwachtingen!Ik weet nu wie ik de volgende keer weer ga bellen!
Jimmy-Boy SpiesJimmy-Boy Spies
14:03 02 Nov 22
Namens het bedrijf QR-FIT hebben wij een aanvraag ingediend voor het maken van geanimeerde intro's voor al onze video's. Na vooraf contact te hebben gehad en een goeie schets gemaakt te hebben van de wensen en behoeften is De Animatier voor ons aan de slag gegaan. Het resultaat: Onwijs mooie geanimeerde intro's die we nu voor al onze video's gebruiken. Het is pakkend, sluit aan bij de visie van het bedrijf en in 5 seconden zie je helemaal waar het beeldmerk en het bedrijf voor staat.Tijdens het proces werden, we door middel van wire-frames, meegenomen in de animatie. Dit was erg leuk en fijn om te zien hoe De Animatier te werk gaat. De tunes worden afgestemd op de animatie en sloot daar ook perfect op aan.Al met al een hele fijne samenwerking en communicatie ervaren met De Animatier!
Ruth EversRuth Evers
10:42 06 May 22
Het is heel fijn samenwerken met Bram. Hij werkt snel en zorgvuldig. Hij is goed bereikbaar en komt zijn afspraken altijd na. Hij zorgt ervoor dat hij goed weet wat je als klant voor resultaat wil zien en denkt mee. Wij zijn heel blij met het eindproduct en krijgen er van anderen veel leuke opmerkingen over. Ik zou Bram voor een volgende opdracht weer vragen. - Ruth-
Alja FredriksenAlja Fredriksen
13:43 18 Apr 22
Wat is het fijn samenwerken met Bram! Hij heeft originele ideeën en altijd tijd om snel aanpassingen te doen. Fijn contact en resultaat van de animaties/logo's voor onze tv-programma's Werners Garage en De Bourgondiërs is geweldig!
Jitse BrouwerJitse Brouwer
14:00 21 Mar 22
Wij hebben Bram (Animatier) ingeschakeld omdat we een relatief saai document wilde omtoveren tot iets wat doorklikken uitnodigt. Bram is hier echt enorm in geslaagd en ik ben zelf extreem tevreden met het resultaat. Een aantal zaken die daartoe hebben bijgedragen:- Bram kon op korte termijn, snel leveren- Bram kon ons begeleiden in het visualiseren van onze ideeën en bood veel creativiteit- Bram was enorm flexibel en kon geregeld met ons zitten om onze aanpassingen snel te implementeren- Het resultaat was minstens even mooi als de voorbeelden die hij op zijn website heeft staan.- De prijs was erg marktconform.Kortom, Bram heeft het geweldig gedaan en we waren enorm tevreden met het resultaat. We hebben zelf uitvoerig vergeleken met andere aanbieders en ik kan persoonlijk Bram erg aanbevelen.
js_loader

Waarom een interactieve kaart interessant is:

In de huidige digitale wereld is het presenteren van data op een visueel aantrekkelijke en gebruiksvriendelijke manier cruciaal. Een interactieve kaart biedt een krachtige manier om complexe informatie toegankelijk en boeiend te maken. Hier zijn enkele redenen waarom je zou moeten overwegen om een interactieve kaart te laten maken.

Mooie presentatie van grote hoeveelheid data

Een interactieve kaart kan verschillende soorten data op een overzichtelijke en aantrekkelijke manier presenteren. Of het nu gaat om demografische gegevens, verkoopcijfers, logistieke routes of toeristische informatie, een interactieve kaart helpt om data op een visueel aantrekkelijke manier te tonen. Dit maakt het voor gebruikers gemakkelijker om patronen en trends te herkennen en belangrijke inzichten te verkrijgen.

Verschillende datalagen

Een van de grootste voordelen van interactieve kaarten is de mogelijkheid om meerdere lagen toe te voegen. Dit betekent dat verschillende soorten informatie op dezelfde kaart kunnen worden weergegeven, zoals infrastructuur, bevolkingsdichtheid, klimaatgegevens en meer. Gebruikers kunnen eenvoudig tussen de lagen schakelen om specifieke informatie te bekijken, wat bijdraagt aan een dieper begrip van de data. Daarnaast kan er ook gewerkt worden met popovers voor specifieke items op een kaart. Hiermee kan men extra informatie en verdieping over de kaart heen leggen.

Interacties en gebruiksvriendelijkheid

Interactieve kaarten bieden gebruikers de mogelijkheid om op een dynamische manier met de kaart te communiceren. Dit kan onder andere door inzoomen, uitzoomen, klikken op specifieke punten voor meer details, en het filteren van data. Deze interactieve elementen maken de kaart niet alleen gebruiksvriendelijker, maar ook veel boeiender voor de gebruiker. Te veel informatie tegelijkertijd is namelijk killing voor de helderheid van je kaart, door interactie toe te voegen wordt alleen de informatie zichtbaar waar de bezoeker naar op zoek is.

Animaties en bewegende onderdelen

Het toevoegen van animaties en bewegende onderdelen kan de kaart nog aantrekkelijker maken. Denk bijvoorbeeld aan bewegende icoontjes of animerende popovers. Ook kun je informatie op verschillende manieren in en uitklappen. Dit maakt de kaart niet alleen leuker om naar te kijken, maar zorgt ook voor een duidelijk verdeling van de informatie. Daarnaast kunnen deze dynamische elementen ook helpen om de aandacht van de gebruiker vast te houden of om de gebruiker te sturen naar een bepaald punt of informatie op de kaart.

Conclusie

Het laten maken van een interactieve kaart biedt tal van voordelen, van het visueel aantrekkelijk presenteren van complexe data tot het bieden van een diepere interactie met de gebruiker. Of je nu data wilt visualiseren voor interne analyse, presentaties of publieke informatie, een interactieve kaart is een krachtige tool die zeker de moeite waard is om te overwegen.

Veelgestelde vragen over interactieve kaarten

 • Wat is een interactieve kaart?

  Een interactieve kaart is een online applicatie waarmee de gebruiken een kaart gebruikt om informatie op te vragen. Dit kan informatie zijn over de omgeving van de gebruiker of over een bepaalde locatie waar de gebruiker interessen in heeft. Een interactieve kaart is herkenbaar waardoor de gebruiker direct weet wat hij of zij kan verwachten van de applicatie. Vaak kan men bij een interactive kaart ook een postcode of locatie invoeren, vervolgens zoekt de kaart automatisch de bijbehorende data voor de gebruiker op. Daarnaast is een interactieve kaart ook goed te combineren met verschillende lagen en weergaves, waardoor er nog meer gelaagde informatie beschikbaar gemaakt kan worden.

 • Wat kost een interactieve kaart?

  De kosten van een interactieve kaart zijn afhankelijk van de wensen van de klant. Een interactieve kaart met simpele techniek en weinig data kan al voor een paar honderd euro gemaakt worden, terwijl grote en complexe kaarten met veel data en een beheersysteem zomaar richting de 10.000+ euro kan gaan. Ook de gebruikte technieken, hoeveelheid interactie, animaties en dataverwerking zijn van invloed op de prijs. Wil je weten wat jouw interactieve kaart zou moeten kosten? Neem dan contact op met De Animatier!

 • Wat zijn de voordelen van een interactieve kaart

  Een interactieve kaart biedt tal van voordelen. Het presenteert complexe data op een visueel aantrekkelijke en toegankelijke manier, waardoor gebruikers gemakkelijk informatie kunnen ophalen of patronen en trends kunnen herkennen. Met meerdere lagen kunnen diverse soorten informatie worden weergegeven, zoals demografische gegevens, infrastructuur en klimaatgegevens. Interactieve functies, zoals inzoomen, uitzoomen en klikken voor details, verbeteren de gebruiksvriendelijkheid en betrokkenheid. Animaties en bewegende onderdelen maken de kaart nog dynamischer, wat helpt om de aandacht van gebruikers vast te houden en data over tijd of ruimte te verduidelijken. Kortom, interactieve kaarten zijn krachtige tools voor diepgaande data-analyse en effectieve communicatie.

 • Hoe zet ik mijn interactieve kaart in binnen mijn marketingplan?

  Een interactieve kaart kan binnen de marketing op diverse manieren worden ingezet om klantbetrokkenheid en conversies te verhogen. Door locatiegebaseerde data visueel te presenteren, kunnen marketeers gepersonaliseerde informatie tonen op basis van de locatie van de gebruiker. Daarnaast kunnen interactieve kaarten demografische gegevens en marktanalyse in specifieke regio’s inzichtelijk maken, wat helpt bij het richten van campagnes. Route-animaties kunnen de verspreiding van producten of diensten visualiseren, en interactieve hotspots kunnen aanvullende informatie of promoties bieden bij het klikken op bepaalde gebieden. Dit verhoogt niet alleen de interactie, maar ook de relevantie en effectiviteit van je marketing. Een interactieve kaart kan dus onderdeel zijn van je marketinguitingen, maar kan ook bijdragen aan het analyseren van de bezoekers ten behoeve van verschillende locaties op de kaart.

 • Wat is het verschil tussen een interactieve kaart of een infographic?

  Een interactieve kaart kenmerkt zich vaak door gebruik te maken van geografische gegevens. Een interactieve infographic kan dezelfde informatie bevatten maar communiceert dit dan niet per see via een kaart. Echter kan het ook voorkomen dat een interactieve kaart elementen bevat van een interactieve infographic, ook andersom komt dit voor. Hierdoor is er niet altijd een groot verschil tussen een interactieve kaart of een interactieve infographic. Je zou zelfs kunnen zeggen dat een interactieve kaart een soort interactieve infographic is, zeker wanneer deze voorzien wordt van extra lagen aan informatie en interactieve en geanimeerde elementen.

 • Kan ik zelf een interactieve kaart maken?

  Er zijn online diverse tools te vinden waarmee je zelf een interactieve kaart kunt maken. Voor een simpele weergave van data is dit vaak voldoende. Wanneer je je eigen data wilt importeren, je huisstijl wil toepassen of het geheel gemakkelijk wilt kunnen integreren in je eigen website komen echter toch de beperkingen om de hoek kijken. Een interactieve infographic op maat biedt dan de uitkomst. Hiervoor wordt namelijk een apart design gemaakt die aansluit op je huisstijl. Ook kan alle data die je al hebt gekoppeld en geimporteerd worden zoals jij dat zelf wil. Ook de integratie op je eigen website is met een interactieve kaart op maat geen probleem.

 • Wat is de productietijd voor een interactieve kaart?

  Afhankelijk van de complexiteit van de te maken kaart kan de productietijd varieren van 3 weken tot een aantal maanden. Bij grotere projecten gaat de oplevering vaak in fases. Zo kan een deel van de interactieve kaart al gebruikt worden terwijl er op de achtergrond gewerkt wordt aan de volgende fases van de interactieve kaart. Er wordt altijd samen met De Animatier gekeken naar een realistische planning. Houd er hierbij ook rekening mee dat er wellicht eerst nog data verzameld en verwerkt moet worden door de klant zelf voordat De Animatier er mee aan de slag kan.

 • Hoe moet ik de data aanleveren voor de interactieve kaart?

  Data komt in verschillende vormen en formaten. De Animatier kan samen met je kijken naar welke data beschikbaar is en in welke vorm dit staat. Er kan vervolgens gekozen worden om de data op verschillende vormen te exporteren zodat deze op de juiste manier geimporteerd kan worden. Dit is ook mogelijk bij verschillende databronnen. De Animatier kan dan kijken hoe de databronnen gecombineerd kunnen worden zodat het bruikbaar wordt voor de interactieve kaart. Neem contact op met De Animatier om te kijken of uw data geschikt is of geschikt gemaakt kan worden voor een interactieve kaart.

 • Kunnen we Google Maps als basis gebruiken voor de kaart?

  Door middel van gebruik te maken van de Google Api kan de Google Maps gebruikt worden als basis voor de weergave van een interactieve kaart. De uitstraling en stijl van de kaart kan daarbij aangepast worden om zo aansluiting te vinden met de huisstijl van de te maken applicatie. Elementen op de kaart kunnen met op maat gemaakte icoontjes weergegeven worden en de interactie met de kaart kan vervangen worden met op maat gemaakte interactiviteit en informatielagen. Het enige wat hier voor nodig is, is een Google Account met daaraan een betaalaccount gekoppeld. Het gebruik van de API is namelijk gratis tot een x aantal gebruiken per maand. Daarna moet er betaald worden voor het gebruik van de API’s. Voor een gemiddelde interactieve kaart is dit vaak ruim voldoende, maar bij kaarten die intensiever gebruikt worden moet er dus rekening gehouden worden met mogelijke extra kosten.

 • Kan de interactieve kaart ook op mobiel weergegeven worden?

  De Animatier gaat altijd uit van een op maat gemaakte kaart die weer te geven is op zowel desktop, tablet als mobiel. Door middel van een responsive weergave past de kaart zich dan aan aan het formaat van het beeldscherm. Hierbij kan eventueel ook aparte functionaliteit toegevoegd worden speciaal voor mobiele bezoekers. Ook kunnen we op dezelfde manier juist informatie achterwege laten wanneer iemand de kaart op een mobiele telefoon of tablet bezoekt.

 • Wordt de interactieve kaart ook voorzien van een backend of beheer?

  Wanneer de data van een interactieve kaart niet (veel) verandert hoeft deze niet per see voorzien te worden van een backend of beheerpaneel. Dit is uiteraard wel mogelijk. Dit beheerpaneel kan op maat gemaakt worden of functioneren op basis van WordPress. Toevoegen van een op maat gemaakt beheerpaneel of een WordPress indeling brengt echter wel extra kosten met zich mee.

 • Kan ik de interactieve kaart integreren in onze Wordpress website?

  Ja, dat kan! Wanneer een kaart relatief simpel is en niet super complexe data bevat is het prima mogelijk om de kaart te integreren in een wordpress website inclusief beheer van de inhoud via het WordPress beheerpaneel. Ook kan de Animatier een plugin voor wordpress maken. De kaart kan dan bijvoorbeeld via het gebruik van een shortcode weergegeven worden op de website. Wanneer een interactieve kaart te complex wordt of te veel data bevat is het echter verstandig om dit niet via WordPress te laten lopen omdat dit database-technisch te complex wordt en de wordpress-installatie daardoor voor onnodig veel vertraging kan zorgen.

 • Kunnen we voor updates aan de kaart ook een strippenkaart afnemen?

  Jazeker! Na de oplevering van de interactieve kaart kan het voorkomen dat de inhoud op een later moment aangepast moet worden. Ook kan het zijn dat er na oplevering nog extra functionaliteit toegevoegd moet worden. Wanneer de kaart dan geen beheerpaneel heeft is het mogelijk om bij De Animatier een strippenkaart af te nemen. Op de strippenkaart worden dan per minuut de werkzaamheden bijgehouden en afgestreept. Hierdoor hoeft er niet steeds eerst een offerte gemaakt te worden en kan er snel geschakeld worden bij (belangrijke) aanpassingen.

Direct een prijs op maat ontvangen?

Neem vrijblijvend contact op met De Animatier en we bekijken meteen samen de mogelijkheden.
Eerst een keertje afspreken? Geen probleem, Bram komt graag bij je langs!

Bel: 06 4786 2612 of stuur een mailtje!

Mailtje sturen