Interactieve kaart Cultuur Gelderland

Culturele interactieve kaart Gelderland

Cultuur Oost zat met een vraagstuk. Ze wilde een interactieve kaart laten maken met daarin de culturele infrastructuur van de provincie Gelderland, maar hoe pak je dat aan? Hoe combineer je alle data en maak je er een duidelijk en overzichtelijk geheel van? De Animatie ging aan de slag met de data en de user-interface en samen met Cultuur Oost is vervolgens de Culturele Kaart Gelderland ontstaan. Via deze online tool kan de gebruiker zoeken op gemeente en filteren op verschillende soorte instanties. Vervolgens wordt er een aangepaste Google Maps kaart weergegeven met het gevonden resultaat. Daarnaast is het resultaat ook in een lijst weergave weer te geven en exporteerbaar naar excel. Het geheel wordt beheerd via een op maat gemaakt beheersysteem. Benieuwd naar het resultaat?

Bekijk de interactieve kaart
Cultuur Oost Logo

Over Cultuur Oost

Cultuur Oost wil samen met het culturele veld, gemeenten en provincie, onderwijs en maatschappelijke partners een zo groot mogelijk podium bieden aan kunst en cultuur in Gelderland. Dit doen ze door deze partijen te adviseren, inspireren, verbinden en regisseren. Zo zetten ze de kracht van kunst en cultuur in de spotlights.
De Culturele Kaart Gelderland is één van de tools waarmee ze hun kennis en data combineren om zo nog meer partijen van dienst te kunnen zijn.

De Animatier Logo

Over De Animatier

Animatiebedrijf De Animatier maakt interactieve infographics en interactieve kaarten op maat. Daarbij wordt er altijd eerst gekeken naar de hoeveelheid data en de complexiteit van die data. Daar waar nodig wordt data gecombineerd en omgezet naar bruikbare data voor de weergave. Wanneer nodig kan er, net als bij de Culturele Kaart Gelderland, een op maat gemaakt beheersysteem gemaakt worden waarmee alle inhoud toegevoegd, aangepast en verwijderd kan worden.

Ook een interactieve kaart laten maken?

Heb je ook veel data die je op een kaart wilt weergeven? Met verschillende lagen en koppelingen met andere data-tabellen? Of heeft jouw kaart een speciale vorm? Of wil je het geheel liever speelser en minder zakelijk? Dat kan! Samen met De Animatier bespreek je de mogelijkheden van je data en de te maken toepassing. Liever de kaart integreren in een WordPress website? Ook dat is geen probleem. Neem contact op met Bram en we kijken direct samen naar wat wel en niet kan.

Interactieve kaart maken