5 dingen die je moet weten voordat je een animatie laat maken

Op door Bram Bulkens

Dus je overweegt om een animatie te laten maken voor je bedrijf, product of project? Dan weten we alvast één ding zeker: je bent de goede richting ingeslagen om op een boeiende manier je boodschap over te brengen! Maar waar moet je eigenlijk op letten voordat je aan een animatie begint?

Animaties kunnen een breed scala aan doelen dienen. Denk hierbij aan het uitleggen van complexe concepten, het promoten van een product of dienst óf het versterken van je merkidentiteit. Maar voordat je in de wereld van animatie duikt, zijn er een aantal belangrijke dingen die je moet weten. Hier zijn 5 essentiële punten om in gedachten te houden voordat je een animatie laat maken:

  1. Doel en Doelgroep: Voordat je begint met het laten maken van een animatie, is het cruciaal om er achter te komen wat het doel van de animatie is. Daarnaast is het ook belangrijk om te weten wie je doelgroep is. Wil je informatie uitleggen aan klanten? Een nieuw product introduceren aan potentiële kopers? Of misschien wil je gewoon je merk op een leuke en creatieve manier onder de aandacht brengen? Door je doel en doelgroep duidelijk te identificeren, kun je ervoor zorgen dat de animatie effectief is. Ook weet je dan dat animatie de juiste boodschap overbrengt aan de juiste mensen. Daarnaast kan de stijl en de tone-of-voice van de animatie heel anders worden wanneer je precies weet wie je doelgroep is.

  2. Stijl en Toon: Animaties kunnen in verschillende stijlen worden gemaakt, van cartoonachtig tot realistisch, van grappig tot serieus. Het is belangrijk om te bepalen welke stijl en toon het beste bij je boodschap en doelgroep passen. Denk na over de uitstraling die je wilt bereiken. De Animatier kan je helpen bij het kiezen van de juiste stijl en toon voor je animatie. Dit kan aan de hand van voorbeelden of door het doen van verschillende sstijlvoorstellen die aansluiten bij je doel en huisstijl.

  3. Budget: Het maken van een animatie kan variëren in kosten. Dit is afhankelijk van factoren zoals de lengte, complexiteit, kwaliteit van de animatie en de deadline. Voordat je begint, is het belangrijk om een realistisch budget voor ogen te hebben. Maak je budget bespreekbaar om ervoor te zorgen alle verwachtingen op één lijn liggen. De Animatier kan altijd een offerte maken op basis van je wensen, maar kan ook werken vanuit een beschikbaar budget. Zo kan er ten alle tijden een passende animatie gemaakt worden.

  4. Script en Storyboard: Een goed doordacht script en storyboard vormen de basis van een succesvolle animatie. Zorg ervoor dat je een duidelijk verhaal hebt dat je wilt vertellen en vertaal dit naar een script. De Animatier kan je vervolgens helpen om er een duidelijk verhaal van te maken die aan de verwachtingen voldoet. Vervolgens maakt de Animatier aan de hand van de gekozen stijl en het script een gedetailleerd storyboard. Om dit te kunnen maken is het belangrijk om in de script-fase duidelijk aan te geven wat je in beeld wilt zien door middel van het opzetten van een beeldbeschrijving.

  5. Feedback en Revisies: Een goede communicatie en samenwerking zijn essentieel tijdens het productieproces. Bij De Animatier is er tijdens elke stap ruimte om feedback te geven. Pas wanneer je helemaal teverden bent gaan we door naar de volgende stap. Zorg ervoor dat je die ruimte benut en regelmatig feedback geeft. Zo voorkom je eventuele extra kosten en zorg je ervoor dat de uiteindelijke animatie aan je verwachtingen voldoet.

Animaties maak je samen

Kortom, een animatie laten maken kan een krachtige manier zijn om je boodschap over te brengen, maar het is belangrijk om goed voorbereid te zijn voordat je begint. Er wordt veel (feedback) van je gevraagd en hebt dus veel invloed op het gehele process. Door bovenstaande 5 essentiële dingen in gedachten te houden, kun je ervoor zorgen dat je animatieproject een succes wordt en de gewenste resultaten oplevert.

En? Wil je die animatie laten maken?

Neem gerust contact op met de Animatier. Samen kijken we naar de benodigdheden en naar de mogelijkheden om jouw bedrijf, project of product tot leven te laten komen.

Animatie laten maken

Recente inspiraties