Sample of All FAQs (Helpie FAQ)

Helpie FAQ

 • Is De Animatier een goedkoop animatiebedrijf vergeleken met andere animatiebureaus in Nijmegen?

  De Animatier is een klein animatiebureau met markt conforme uurprijzen. Doordat De Animatier snel kan werken is hij competitief geprijsd ten opzichte van andere animatiebedrijven. Daarnaast biedt De Animatier uitstekende service, reageert snel op vragen en kan al binnen een werkdag een offerte maken. Ook kan De Animatier uitstekend werken vanuit een van tevoren vastgesteld budget. Hierbij kijken we samen naar de eventuele concessies in complexiteit van de te maken animatie of infographic.

 • Kun je bij ons langskomen in de omgeving van Nijmegen?

  De Animatier schuift graag aan om te sparren over mogelijkheden, of dit nu in de Omgeving van Nijmegen, Amsterdam of buiten Nederland is. Dus ja: als je, net als ik, je bevind in de omgeving van Nijmegen, dan kom ik graag bij je langs, maar ook als je ergens anders gevestigd zit. Wil je een keertje bij mij op locatie komen kijken: ook geen probleem. Neem contact op en we drinken hier lekker een kopje koffie (of cappuccino) samen!

 • Kan De Animatier bij ons op locatie komen werken?

  Dat is zeker mogelijk, maar we moeten dan wel even goed de voorwaarden hiervoor bespreken. De Animatier werkt veel met de software van Adobe en 3D pakketten van Maxon. Daarvoor is een serieuze desktop computer nodig. De juiste hardware en software heb ik op mijn eigen kantoor natuurlijk staan maar is niet gemakkelijk om zomaar overal mee naartoe te nemen. Dus: Ja, de Animatier kan op locatie werken, maar dan bespreken we eerst even goed wat er voor de betreffende klus nodig is.

 • Kunnen wij op bezoek komen bij de Animatier?

  Natuurlijk! Bij De Animatier staat altijd koffie klaar voor wie maar zin heeft in een bakkie. Zowel op het (zakelijke) kantoor-adres als privĆ©. Bevind je je niet in de buurt van Nijmegen, Uden, Oss, Den Bosch of Eindhoven? Dan kunnen we natuurlijk ook altijd ergens in het midden afspreken, of ik kom gewoon naar jullie toe! šŸ™‚

 • Waar komt De Animatier vandaan?

  Animatiebedrijf De Animatier bevind zich in de driehoek: Nijmegen, Eindhoven en Den Bosch. Ondanks dat dit de vestigingslocatie is is De Animatier niet beperkt tot deze omgeving. Daarom maakt de Animatier animaties en infographics voor organisaties door heel Nederland, heel Europa en ook wereldwijd. Bevind je bedrijf zich niet in de buurt van Nijmegen? Dan komt De Animatier alsnog graag bij je op bezoek, maar ook online afspreken is voor De Animatier geen enkel probleem. Dan bewaren we die koffie gewoon voor een volgende keer.

 • Wat doet animatiestudio De Animatier?

  De Animatier is gespecialiseerd in het creĆ«ren van hoogwaardige 2D- en 3D-animaties voor diverse doeleinden, zoals bedrijfsintroducties, productpresentaties en educatieve video’s. Daarnaast biedt De Animatier op maat gemaakte interactieve oplossingen, zoals infographics of assessments(vragenlijsten), die bedrijven helpen bij het effectief presenteren van data en het betrekken van hun doelgroep. Animatiebedrijf De Animatier bevind zich in de buurt van Nijmegen. Zin in een kopje koffie? De Animatier schuift graag bij je aan!

 • Kunnen we voor updates aan de vragenlijst ook een strippenkaart afnemen?

  Ja, het is mogelijk om voor updates aan de vragenlijst een strippenkaart af te nemen bij De Animatier. Een strippenkaart biedt flexibiliteit en gemak bij het afnemen van aanpassingen op basis van een vooraf vastgesteld aantal uren, tegen een gereduceerd tarief. Hierdoor kun je periodieke updates, aanpassingen of toevoegingen aan je interactieve assessment laten uitvoeren, zonder dat je telkens aparte offertes hoeft aan te vragen. Dit kan kostenbesparend zijn en zorgt ervoor dat je vragenlijst altijd actueel blijft. Ook kun je op deze manier snel nieuwe functionaliteiten toevoegen en testen. De werkzaamheden worden vervolgens per minuut bijgehouden. De gemaakte uren kunnen ten alle tijden opgevraagd worden.

 • Kan ik de interactieve vragenlijst ook integreren in onze Wordpress website?

  Ja, een op maat gemaakte assessment kun je ook integreren in je bestaande WordPress website. Wanneer je een vragenlijst op maat laat maken door De Animatier, kun je specifieke functionaliteiten en ontwerpvereisten aanpassen aan je exacte behoeften. Dit omvat niet alleen het uiterlijk en de interactieve elementen, maar ook de backend-functionaliteiten zoals gegevensopslag, analysemogelijkheden en integraties met andere systemen. Eenmaal ontwikkeld, kan deze op maat gemaakte vragenlijst worden geĆÆmplementeerd in je WordPress website door gebruik te maken van een op maat gemaakte plugin die compatibel zijn met bestaande WordPress installaties. Het beheer van de vragenlijst kan vervolgens via WordPress of via een op maat gemaakt beheersysteem lopen.

 • Wordt de interactieve vragenlijst ook voorzien van een backend of beheer?

  Het is altijd mogelijk om een interactieve vragenlijst te voorzien van een op maat gemaakt backend of beheersysteem. Dit backend-systeem biedt verschillende functionaliteiten zoals:

  1. Data Opslag: Verzamelde gegevens worden veilig opgeslagen in een database, wat essentieel is voor het beheren en analyseren van de responsgegevens. Vanuit het beheersysteem kan deze data vervolgens toegevoegd, aangepast of verwijderd worden.
  2. Data Beheer: Mogelijkheid om verzamelde data te beheren, zoals het importeren en exporteren van en naar Excel of CSV-formaat, het uitvoeren van geavanceerde analyses, en het genereren van rapporten.
  3. Gebruikersbeheer: Beheer van gebruikersrechten en toegangscontrole tot de vragenlijst en de verzamelde data. Uiteraard kan dit ook versimpeld worden waardoor er maar Ć©Ć©n hoofdgebruiker van het backend-systeem is.
  4. Integraties: Mogelijkheid om te integreren met andere systemen, zoals CRM-software, e-mailmarketingtools, of analytics platforms. Ook kunnen externe API’s gebruikt worden voor het (regelmatig) importeren van data vanuit externe platforms.
  5. Content Management: Beheer van de inhoud van de vragenlijst, inclusief het toevoegen, bewerken en verwijderen van vragen en interactieve elementen. Ook het koppelen van gebruikers aan de betreffende vragenlijsten is mogelijk vanuit een beheersysteem.

  Een goed ontworpen backend of beheersysteem verbetert de efficiƫntie van het beheren en analyseren van de interactieve vragenlijst, waardoor organisaties waardevolle inzichten kunnen verkrijgen en gepaste acties kunnen ondernemen op basis van de verzamelde data.

 • Kan de interactieve vragenlijst ook op mobiel weergegeven worden?

  Ja, interactieve vragenlijsten kunnen zo worden ontwikkeld dat ze compatibel zijn met mobiele apparaten. De Animatier kan responsieve ontwerpen maken die zich automatisch aanpassen aan verschillende schermformaten, inclusief smartphones en tablets. Dit zorgt ervoor dat gebruikers een consistente en gebruiksvriendelijke ervaring hebben, ongeacht het apparaat dat ze gebruiken om de vragenlijst in te vullen. Het is echter belangrijk om te testen en te verifiƫren of de interactieve elementen en functionaliteiten goed werken op mobiele apparaten om een optimale gebruikerservaring te garanderen. Mocht het nodig zijn dan kunnen er per platform volledig andere weergaves gerealiseerd worden.

 • Hoe moet ik de data aanleveren voor de interactieve vragenlijst?

  Voor het aanleveren van data voor een interactieve vragenlijst zijn er verschillende mogelijkheden en een aantal punten om rekening mee te houden:

  1. Dataformaten: Zorg ervoor dat je data in een compatibel formaat wordt aangeleverd, zoals Excel, CSV, JSON, of een database-export, afhankelijk van de vereisten. Heb je een ander formaat of andere database-vorm? Laten we dan samen kijken naar de mogelijkheden!
  2. Structuur: Zorg voor een duidelijke en gestructureerde indeling van je data. Geef duidelijke labels aan velden en zorg ervoor dat de data correct en consistent is. Het is namelijk zonde als data meerdere malen geĆ«xporteerd, geĆÆmporteerd en gekoppeld moet worden.
  3. Vragenlijst Specifieke Data: Indien nodig, zorg ervoor dat je eventuele specifieke data aanlevert die vereist zijn voor de vragenlijst, zoals afbeeldingen, video’s, of andere multimedia-elementen. Geef in je data duidelijk aan welke koppelingen er met welke mediabestanden nodig zijn.
  4. Gegevensbescherming: Bescherm privacygevoelige informatie door ervoor te zorgen dat persoonlijke gegevens veilig worden verwerkt en voldoen aan de geldende wet- en regelgeving (bijvoorbeeld GDPR in Europa). Dit is ook belangrijk bij het lokaal opslaan en delen van de data.
  5. Overleg: Indien je samenwerkt met een professionele dienstverlener, zoals De Animatier, bespreek dan of er specifieke vereisten en richtlijnen zijn voor het aanleveren van data. Dit zal helpen om een soepele en efficiƫnte workflow te garanderen tijdens de ontwikkeling van de interactieve vragenlijst. Door bijvoorbeeld eerst een test te sturen van (een deel van) de data kan er gekeken worden of de data-indeling aan alle eisen voldoet.
 • Wat is de productietijd voor een interactieve vragenlijst?

  De productietijd voor een interactieve vragenlijst varieert afhankelijk van de complexiteit, specificaties en wensen. Eenvoudige vragenlijsten kunnen binnen enkele dagen worden opgezet, vooral in samenwerking met behulp van bestaande tools. Voor meer complexe vragenlijsten met op maat gemaakte ontwerpen, geavanceerde interacties en integraties, beheersystemen en rapportages kan de productietijd oplopen tot enkele weken of zelfs maanden. Factoren zoals het aantal vragen, de gewenste functionaliteiten, en de noodzaak van databaselinks beĆÆnvloeden de tijdlijn. Als je samenwerkt met een professionele dienstverlener, zal er ook tijd nodig zijn voor overleg, ontwerp, testen en eventuele revisies om ervoor te zorgen dat de assessment aan alle eisen voldoet.

 • Kan ik zelf een interactieve vragenlijst maken?

  Ja, dat kan, maar er zijn enkele belangrijke overwegingen om in gedachten te houden. Hoewel er veel gebruiksvriendelijke online tools beschikbaar zijn, zoals Google Forms, SurveyMonkey, en Typeform, zijn er ook beperkingen aan het zelf maken van een online assessment of interactieve vragenlijst.

  Voordelen van Doe-Het-Zelf Vragenlijsten:

  1. Toegankelijkheid: Deze platforms zijn ontworpen om eenvoudig te gebruiken te zijn, zelfs zonder technische kennis. Ze bieden verschillende interactieve elementen zoals meerkeuzevragen, sliders, en drag-and-drop functies.
  2. Kostenbesparend: Zelf een vragenlijst maken is vaak goedkoper dan het inhuren van een professionele dienst.
  3. Snelheid: Je kunt snel een vragenlijst opzetten en verspreiden, waardoor je snel feedback kunt verzamelen.

  Beperkingen van Doe-Het-Zelf Vragenlijsten:

  1. Geen Op Maat Gemaakt Systeem: De meeste online tools bieden standaard sjablonen en functies. Dit betekent dat je minder flexibiliteit hebt om de vragenlijst precies aan te passen aan jouw specifieke behoeften en doelstellingen.
  1. Beperkte Vormgeving: Hoewel je basisaanpassingen kunt maken, zoals het wijzigen van kleuren en lettertypen, zijn de mogelijkheden voor een unieke, op maat gemaakte vormgeving beperkt. Dit kan betekenen dat de vragenlijst er minder professioneel uitziet en minder consistent is met je merkidentiteit.
  2. Beperkte Toegang tot Data en Visualisatie: De analysetools van doe-het-zelf platforms zijn vaak basis en bieden beperkte mogelijkheden voor diepgaande data-analyse en geavanceerde visualisaties. Voor uitgebreide data-analyse en gepersonaliseerde rapporten kan een op maat gemaakte oplossing nodig zijn.
  3. Beperkte Integraties: Standaardtools kunnen beperkt zijn in hun integratiemogelijkheden met andere systemen en databases die je gebruikt, wat de efficiƫntie van dataoverdracht en -analyse kan verminderen.

  Conclusie:

  Hoewel je zelf een interactieve vragenlijst kunt maken met behulp van online tools, is het belangrijk om de beperkingen van deze aanpak te begrijpen. Voor bedrijven die op zoek zijn naar een volledig op maat gemaakt systeem, unieke vormgeving, en uitgebreide data-analyse, kan het inhuren van een professional zoals De Animatier een betere optie zijn. Hiermee krijg je een volledig gepersonaliseerde vragenlijst die perfect aansluit bij je merk en doelstellingen, en die diepgaande inzichten biedt door geavanceerde data-analysemogelijkheden.

 • Hoe zet ik mijn interactieve vragenlijst in binnen mijn marketingplan?

  Het integreren van een interactieve vragenlijst in je marketingplan biedt tal van mogelijkheden om klantbetrokkenheid en dataverzameling te verbeteren. Hier zijn enkele stappen om dit effectief te doen:

  1. Doelstellingen Bepalen: Definieer duidelijk wat je wilt bereiken met de vragenlijst, zoals klanttevredenheid meten, markttrends begrijpen of leads genereren.
  2. Publiek Segmenteren: Richt je vragenlijst op specifieke doelgroepen binnen je klantenbestand om gerichte en relevante data te verzamelen.
  3. Interesse Wekken: Gebruik aantrekkelijke en interactieve elementen om de aandacht van de gebruiker te trekken en hen te motiveren om de vragenlijst in te vullen.
  4. Gegevens Analyseren: Verwerk de verzamelde data in een op maat gemaakte database en gebruik deze om inzichten te krijgen in klantbehoeften en gedrag.
  5. Personaliseren: Gebruik de verzamelde informatie om gepersonaliseerde marketingcampagnes te creƫren die beter aansluiten bij de interesses en behoeften van je doelgroep.
  6. Resultaten Presenteren: Visualiseer de resultaten met grafieken en infographics om ze duidelijk en aantrekkelijk te communiceren aan je klanten, binnen je team en naar stakeholders.

  Door een interactieve vragenlijst strategisch te integreren in je marketingplan, kun je waardevolle inzichten verkrijgen en je marketingactiviteiten beter afstemmen op de behoeften van je klanten.

 • Wat is het verschil tussen een interactieve vragenlijst of een infographic?

  Een interactieve vragenlijst, of assessment, en een interactieve infographic dienen verschillende doelen en hebben verschillende kenmerken, hoewel ze beide krachtige tools zijn voor betrokkenheid en informatieoverdracht. Hier zijn de belangrijkste verschillen:

  Interactieve Vragenlijst:

  1. Doel: Verzamelt gegevens door gebruikers vragen te laten beantwoorden. Het doel is vaak om informatie te verzamelen, klanttevredenheid te meten, of marktonderzoek uit te voeren.
  2. Gebruikersinteractie: Gebruikers voeren actief gegevens in door vragen te beantwoorden via verschillende interactieve elementen zoals meerkeuzevragen, sliders, en drag-and-drop functies.
  3. Data-output: Verzamelde gegevens worden opgeslagen in een database en kunnen worden geanalyseerd voor inzichten. De output is dynamisch en gebaseerd op de antwoorden van de gebruiker.
  4. Aanpassing: Kan worden gepersonaliseerd op basis van de antwoorden van de gebruiker, wat leidt tot een meer relevante en gerichte ervaring.
  5. Complexiteit: De complexiteit kan variĆ«ren van eenvoudige enquĆŖtes tot uitgebreide formulieren met complexe logica en vertakkingen.

  Interactieve Infographic:

  1. Doel: Presenteert bestaande gegevens op een visueel aantrekkelijke en begrijpelijke manier. Het doel is om informatie te delen en te visualiseren, vaak om complexe data inzichtelijk te maken.
  2. Gebruikersinteractie: Gebruikers kunnen klikken, scrollen, en navigeren door de infographic om verschillende delen van de informatie te bekijken. Interacties zijn vaak beperkt tot navigatie en het ontdekken van informatie.
  3. Data-output: Geeft voorgeprogrammeerde gegevens weer in visuele formaten zoals grafieken, diagrammen, en kaarten. De output is statisch en verandert niet per se op basis van gebruikersinput.
  4. Aanpassing: Minder gepersonaliseerd; de ervaring is hetzelfde voor elke gebruiker, hoewel de gebruiker zelf kan kiezen welke informatie hij bekijkt of filtert.
  5. Complexiteit: Kan variƫren van eenvoudige, lineaire presentaties tot complexe visualisaties met meerdere lagen en interactieve elementen.

  Conclusie:

  Hoewel beide tools interactiviteit bieden, richt een interactieve vragenlijst zich op het verzamelen van gebruikersgegevens en biedt het een gepersonaliseerde ervaring, terwijl een interactieve infographic zich richt op het presenteren van data op een visueel aantrekkelijke manier zonder veel gebruikersinput te vereisen. Beide kunnen waardevol zijn afhankelijk van je doelen: gegevens verzamelen en analyseren versus informeren en visualiseren.

 • Wat zijn de voordelen van een interactieve vragenlijst

  Een interactieve assessment of vragenlijst biedt diverse voordelen. Ten eerste verhoogt het de gebruikersbetrokkenheid dankzij dynamische elementen, wat de kans op volledige en nauwkeurige antwoorden vergroot. De gebruiksvriendelijke interface maakt het invullen eenvoudig en prettig, wat leidt tot hogere responspercentages. Daarnaast kunnen de verzamelde gegevens direct en efficiƫnt in een op maat gemaakte database worden opgeslagen, waardoor analyse en rapportage vereenvoudigd worden. Visuele presentatie van resultaten, zoals grafieken en infographics, helpt om inzichten helder en overzichtelijk weer te geven. Kortom, een interactieve vragenlijst combineert gebruiksgemak met krachtige data-analysemogelijkheden.

 • Wat kost een interactieve vragenlijst?

  De kosten van een interactieve vragenlijst kunnen variĆ«ren afhankelijk van verschillende factoren. Eenvoudige assessments met basisfunctionaliteit en standaard vragenformaten zijn relatief goedkoop. De prijs stijgt met de complexiteit, zoals het aantal vragen, de mate van personalisatie, en de toevoeging van interactieve elementen zoals sliders, drag-and-drop functies, en geanimeerde overgangen. Ook het ontwerp van een gebruiksvriendelijke interface en integratie met een op maat gemaakte database beĆÆnvloeden de kosten. Over het algemeen kunnen de kosten variĆ«ren van enkele honderden euro’s voor eenvoudige vragenlijsten tot enkele duizenden euro’s voor complexere, op maat gemaakte oplossingen met beheersystemen en rapportages.

 • Wat is een interactieve vragenlijst?

  Een interactieve vragenlijst (ook wel assessment genoemd) is een digitaal hulpmiddel dat gebruikers op een dynamische en boeiende manier vragen stelt. In tegenstelling tot traditionele vragenlijsten, biedt het interactieve elementen zoals sliders, drag-and-drop functionaliteiten en geanimeerde overgangen. Deze vragenlijsten kunnen gegevens direct opslaan in een op maat gemaakte database, wat het verzamelen en analyseren van data vereenvoudigt. De gebruiksvriendelijke interface en visuele aantrekkelijkheid verhogen de betrokkenheid en respons van de deelnemers. Door de interactieve aard kunnen vragenlijsten afgestemd worden op de antwoorden van de gebruiker, wat resulteert in een meer gepersonaliseerde en relevante ervaring.

 • Kunnen we Google Maps als basis gebruiken voor de kaart?

  Door middel van gebruik te maken van de Google Api kan de Google Maps gebruikt worden als basis voor de weergave van een interactieve kaart. De uitstraling en stijl van de kaart kan daarbij aangepast worden om zo aansluiting te vinden met de huisstijl van de te maken applicatie. Elementen op de kaart kunnen met op maat gemaakte icoontjes weergegeven worden en de interactie met de kaart kan vervangen worden met op maat gemaakte interactiviteit en informatielagen. Het enige wat hier voor nodig is, is een Google Account met daaraan een betaalaccount gekoppeld. Het gebruik van de API is namelijk gratis tot een x aantal gebruiken per maand. Daarna moet er betaald worden voor het gebruik van de API’s. Voor een gemiddelde interactieve kaart is dit vaak ruim voldoende, maar bij kaarten die intensiever gebruikt worden moet er dus rekening gehouden worden met mogelijke extra kosten.

 • Kan ik de interactieve kaart integreren in onze Wordpress website?

  Ja, dat kan! Wanneer een kaart relatief simpel is en niet super complexe data bevat is het prima mogelijk om de kaart te integreren in een wordpress website inclusief beheer van de inhoud via het WordPress beheerpaneel. Ook kan de Animatier een plugin voor wordpress maken. De kaart kan dan bijvoorbeeld via het gebruik van een shortcode weergegeven worden op de website. Wanneer een interactieve kaart te complex wordt of te veel data bevat is het echter verstandig om dit niet via WordPress te laten lopen omdat dit database-technisch te complex wordt en de wordpress-installatie daardoor voor onnodig veel vertraging kan zorgen.

 • Kunnen we voor updates aan de kaart ook een strippenkaart afnemen?

  Jazeker! Na de oplevering van de interactieve kaart kan het voorkomen dat de inhoud op een later moment aangepast moet worden. Ook kan het zijn dat er na oplevering nog extra functionaliteit toegevoegd moet worden. Wanneer de kaart dan geen beheerpaneel heeft is het mogelijk om bij De Animatier een strippenkaart af te nemen. Op de strippenkaart worden dan per minuut de werkzaamheden bijgehouden en afgestreept. Hierdoor hoeft er niet steeds eerst een offerte gemaakt te worden en kan er snel geschakeld worden bij (belangrijke) aanpassingen.

 • Wat kost een interactieve kaart?

  De kosten van een interactieve kaart zijn afhankelijk van de wensen van de klant. Een interactieve kaart met simpele techniek en weinig data kan al voor een paar honderd euro gemaakt worden, terwijl grote en complexe kaarten met veel data en een beheersysteem zomaar richting de 10.000+ euro kan gaan. Ook de gebruikte technieken, hoeveelheid interactie, animaties en dataverwerking zijn van invloed op de prijs. Wil je weten wat jouw interactieve kaart zou moeten kosten? Neem dan contact op met De Animatier!

 • Wat zijn de voordelen van een interactieve kaart

  Een interactieve kaart biedt tal van voordelen. Het presenteert complexe data op een visueel aantrekkelijke en toegankelijke manier, waardoor gebruikers gemakkelijk informatie kunnen ophalen of patronen en trends kunnen herkennen. Met meerdere lagen kunnen diverse soorten informatie worden weergegeven, zoals demografische gegevens, infrastructuur en klimaatgegevens. Interactieve functies, zoals inzoomen, uitzoomen en klikken voor details, verbeteren de gebruiksvriendelijkheid en betrokkenheid. Animaties en bewegende onderdelen maken de kaart nog dynamischer, wat helpt om de aandacht van gebruikers vast te houden en data over tijd of ruimte te verduidelijken. Kortom, interactieve kaarten zijn krachtige tools voor diepgaande data-analyse en effectieve communicatie.

 • Hoe zet ik mijn interactieve kaart in binnen mijn marketingplan?

  Een interactieve kaart kan binnen de marketing op diverse manieren worden ingezet om klantbetrokkenheid en conversies te verhogen. Door locatiegebaseerde data visueel te presenteren, kunnen marketeers gepersonaliseerde informatie tonen op basis van de locatie van de gebruiker. Daarnaast kunnen interactieve kaarten demografische gegevens en marktanalyse in specifieke regioā€™s inzichtelijk maken, wat helpt bij het richten van campagnes. Route-animaties kunnen de verspreiding van producten of diensten visualiseren, en interactieve hotspots kunnen aanvullende informatie of promoties bieden bij het klikken op bepaalde gebieden. Dit verhoogt niet alleen de interactie, maar ook de relevantie en effectiviteit van je marketing. Een interactieve kaart kan dus onderdeel zijn van je marketinguitingen, maar kan ook bijdragen aan het analyseren van de bezoekers ten behoeve van verschillende locaties op de kaart.

 • Wat is het verschil tussen een interactieve kaart of een infographic?

  Een interactieve kaart kenmerkt zich vaak door gebruik te maken van geografische gegevens. Een interactieve infographic kan dezelfde informatie bevatten maar communiceert dit dan niet per see via een kaart. Echter kan het ook voorkomen dat een interactieve kaart elementen bevat van een interactieve infographic, ook andersom komt dit voor. Hierdoor is er niet altijd een groot verschil tussen een interactieve kaart of een interactieve infographic. Je zou zelfs kunnen zeggen dat een interactieve kaart een soort interactieve infographic is, zeker wanneer deze voorzien wordt van extra lagen aan informatie en interactieve en geanimeerde elementen.

 • Kan ik zelf een interactieve kaart maken?

  Er zijn online diverse tools te vinden waarmee je zelf een interactieve kaart kunt maken. Voor een simpele weergave van data is dit vaak voldoende. Wanneer je je eigen data wilt importeren, je huisstijl wil toepassen of het geheel gemakkelijk wilt kunnen integreren in je eigen website komen echter toch de beperkingen om de hoek kijken. Een interactieve infographic op maat biedt dan de uitkomst. Hiervoor wordt namelijk een apart design gemaakt die aansluit op je huisstijl. Ook kan alle data die je al hebt gekoppeld en geimporteerd worden zoals jij dat zelf wil. Ook de integratie op je eigen website is met een interactieve kaart op maat geen probleem.

 • Wat is de productietijd voor een interactieve kaart?

  Afhankelijk van de complexiteit van de te maken kaart kan de productietijd varieren van 3 weken tot een aantal maanden. Bij grotere projecten gaat de oplevering vaak in fases. Zo kan een deel van de interactieve kaart al gebruikt worden terwijl er op de achtergrond gewerkt wordt aan de volgende fases van de interactieve kaart. Er wordt altijd samen met De Animatier gekeken naar een realistische planning. Houd er hierbij ook rekening mee dat er wellicht eerst nog data verzameld en verwerkt moet worden door de klant zelf voordat De Animatier er mee aan de slag kan.

 • Hoe moet ik de data aanleveren voor de interactieve kaart?

  Data komt in verschillende vormen en formaten. De Animatier kan samen met je kijken naar welke data beschikbaar is en in welke vorm dit staat. Er kan vervolgens gekozen worden om de data op verschillende vormen te exporteren zodat deze op de juiste manier geimporteerd kan worden. Dit is ook mogelijk bij verschillende databronnen. De Animatier kan dan kijken hoe de databronnen gecombineerd kunnen worden zodat het bruikbaar wordt voor de interactieve kaart. Neem contact op met De Animatier om te kijken of uw data geschikt is of geschikt gemaakt kan worden voor een interactieve kaart.

 • Kan de interactieve kaart ook op mobiel weergegeven worden?

  De Animatier gaat altijd uit van een op maat gemaakte kaart die weer te geven is op zowel desktop, tablet als mobiel. Door middel van een responsive weergave past de kaart zich dan aan aan het formaat van het beeldscherm. Hierbij kan eventueel ook aparte functionaliteit toegevoegd worden speciaal voor mobiele bezoekers. Ook kunnen we op dezelfde manier juist informatie achterwege laten wanneer iemand de kaart op een mobiele telefoon of tablet bezoekt.

 • Wordt de interactieve kaart ook voorzien van een backend of beheer?

  Wanneer de data van een interactieve kaart niet (veel) verandert hoeft deze niet per see voorzien te worden van een backend of beheerpaneel. Dit is uiteraard wel mogelijk. Dit beheerpaneel kan op maat gemaakt worden of functioneren op basis van WordPress. Toevoegen van een op maat gemaakt beheerpaneel of een WordPress indeling brengt echter wel extra kosten met zich mee.

 • Wat is een interactieve kaart?

  Een interactieve kaart is een online applicatie waarmee de gebruiken een kaart gebruikt om informatie op te vragen. Dit kan informatie zijn over de omgeving van de gebruiker of over een bepaalde locatie waar de gebruiker interessen in heeft. Een interactieve kaart is herkenbaar waardoor de gebruiker direct weet wat hij of zij kan verwachten van de applicatie. Vaak kan men bij een interactive kaart ook een postcode of locatie invoeren, vervolgens zoekt de kaart automatisch de bijbehorende data voor de gebruiker op. Daarnaast is een interactieve kaart ook goed te combineren met verschillende lagen en weergaves, waardoor er nog meer gelaagde informatie beschikbaar gemaakt kan worden.

 • Simple FAQ

  Simple FAQ Content

 • Simple FAQ - 2

  Simple FAQ Content – 2